4.10.2019
Kategorie: Akcie, AOS

Výsledek mého AOS po 2 letech na portfoliu na akcie (+32,45%)

4.10.2019
Kategorie: Akcie, AOS

Občas ukazuji výsledky mého AOS na akcieQuantopian jak vypadala strategie za rok 2018 nebo jak za jeden měsíc v lednu byl růst o 8,37% za měsíc (Quantopian má výhodu že nejde nijak zasahovat do obchodů a ani nastavení, tak že z výsledku odpadá jakýkoliv ruční zásah). No a přesně 28.8.2019 to byli celé 2 rok od kdy byl spuštěn účet a tehdy jsem udělal print scrin a planoval napsat tento článek, ovšem jak pravidelní čtenáři mě znají, někdy mám zpoždění s napsaním článku tak ho musím vydat až dnes 🙂 Mimochodem za celé dva roky nebylo nic měněno a ani upraveno a ani ručně zavřené pozice pač to ani nejde (ikdyž nastavení bych už v lednu 2018 dávno změnil a i výběr akcii dal trochu jiný, přece jen nyní u mě nastal další posun a vím přesně jak dané AOS mnohem vylepšit, ale o tom až někdy jindy)…

Za celé 2 rok nebylo vše pozitivní z portfolia šlo par akciových titulů  rovnou do SL a uzavřelo ve ztrátě. Proto taky na equity vídíte aj ten propad (ukazuje součet všech obchodu včetně otevřených a pokud na konci dne se burza uzavře na takové hodnotě tak se zafixuje), ovšem nakonec AOS s portfoliem to nedopadlo špatně. Myslím si že +32,45 za 2 rok neni zas tak špatný výsledek vzhledem k tomu že se jedná na kvalitních IB datech s reálným náklady na obchodování a hlavně vše je počítáno na vetší obchodní účet a bráno malé riziko a celá strategie je dimenzovaná volatilitou na min. desítky mil. USD. Ikdyž nově je už AOS dál posunuté a to včetně ziskovosti, ale u něj zas nejsou real data z 2 ročního provozu, tak že to ještě nemohu ukázat. Ale tímhle AOS vývoj nijak neskočil ba naopak.  Mě inspiroval ještě na dost jinou strategii z trochu jiného pohledu (mix několika pohledu/myšlenek/metod na věc, co by mě dříve vůbec nenapadlo mixovat, hold furt se člověk učí) a výsledky  stojí za to a jsou dvakrát ziskovější při stejných nákladech na marži a stejném DD, a robustnost systému je dokonce o level větší než moje dosavadní system testovaní na neznámých titulech což mě dost teší, pač tento test jsem považoval za velmi dobrý což i je, ale jak jsem zistil jde se posunout furt o level výše,  ale o tom až někdy jindy.

Ale vratmě se k výsledkům ke dní 28.8.2019 , tedy za druhý rok provozu je to + 14,9%

Za zmínku ještě stojí graf marže.

Ovšem nastala zas stejná situace jak u minulých výsledků 🙂 a to že po zveřejnění nasledující měsíc byl extremní ziskovy, jak minule kde za měsíc byl připsáno +8,37% . Jen tentokrát to k dnešnímu dni (4.10.2019)  je rovnou růst o 10,16% za měsíc a pár dní. Tak že k dnešku jsme už na 42,61% zhodnoceni. Což zatím znamená že za rok 2019 jsem na +26,9 % zhodnoceni, což mi připadá velmi zajimavé.

Vložit komentář